Info


Cara Untuk Menurunkan Berat Badan

   Setiap orang mengimpikan tubuh badan cantik dan menawan. Tetapi sejauh mana dengan hanya mendapat tubuh badan yang cantik dan menawan dapat menjamin bahawa kita juga sihat, cergas dan cerdas sepanjang masa. Akibat terlalu ingin mendapat tubuh badan cantik dan menawan, kadangkala kita sanggup membeli ubat kurus yang hasilnya tidak mampu memuaskan hati kita. Ye, memang benar ada sesetengah ubat itu memang mampu membuat impian kita tercapai tetapi apakah risiko yang kita akan hadapi setelah itu. 

   Sudah segala macam yang saya lihat, keputusannya lebih banyak negatif berbanding yang positif. Contohnya, apabila pengguna sudah mencapai berat badan yang dikehendaki, pengguna mengambil keputusan untuk berhenti dan setelah itu berat badan akan kembali naik, malahan yang lebih menakutkan ialah apabila berat badan naik terlalu mendadak lebih dari yang sebelumnya. Sebenarnya  para pengguna diluar sana haruslah berfikiran bijak dan berpandangan jauh. Apa yang saya maksudkan di sini adalah disamping kita mahu kurus, cantik dan menawan, kita juga mesti inginkan tubuh badan yang sihat dan cergas. Individu yang sihat kebiasaannya mengamalkan cara hidup yang sihat, sekaligus menjadikannya tampil sihat, gembira, cantik dan menawan. Cara hidup yang sihat seharusnya diamalkan sepanjang hidup dan bukannya dengan pengambilan produk-produk yang memberikan kesan jangka masa pendek atau risiko kepada kesihatan. Antara gaya hidup yang sihat adalah seperti berikut:

  • Amalkan pemakanan sihat dan seimbang. Amalkan pengambilan sayur dan buah untuk serat, vitamin dan mineral.
  • Elakkan pengambilan makanan berlemak. Banyakkan makan masakan yang dikukus, rebus atau bakar.
  • Ambil bijirin penuh seperti oat, roti bijirin penuh dan beras perang.
  • Amalkan pengambilan suplement yang bersesuaian dan diiktiraf.
  • Amalkan senaman untuk membina otot dan badan yang sihat. 

   Ingin saya kongsikan kepada anda, bagaimana cara saya menurunkan berat badan saya dengan cara hidup yang sihat. Percayalah, berat badan yang sudah meningkat naik takkan mampu turun dengan sendirinya tanpa sebarang bantuan makanan tambahan melainkan kita mempunyai sakit kronik. Kenapa saya berkata demikian, kerana saya juga turut mengalaminya. Saya juga pernah mencuba pelbagai produk, bersenam bagai nak gila namun keputusan yang saya dapat terlalu mengecewakan.

   Sehinggalah saya mencuba produk suplement dari Shaklee. Hanya dengan menggunakan 3 daripada produk Shaklee dan mengikut jadual pemakanan yang diberikan selama lebih kurang 3 bulan saya sudah mampu untuk tersenyum sekarang. Saya terasa sangat bersyukur kepada Allah kerana membuka pintu hati saya untuk menggunakan produk Shaklee. Produk yang menjadi pilihan saya ialah SET BUDGET SLIMMING. Sekiranya anda juga ingin mengalami pengalaman yang menarik sepanjang tempoh menurunkan berat secara sihat untuk tampil cantik dan menawan, jangan malu untuk menghubungi saya di talian mesra niniqaisara 013-435 2985.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan