Sakit Sendi

#Sakit Sendi#

#Jom sama-sama kita mengenali ' Apa Itu Sakit Sendi '...* Sakit Sendi itu adalah Arthritis dalam bahasa saintifiknya dan Gout bagi yang biasa mengenalinya. Ianya juga dikenali sebagai penyakit radang sendi. Penyakit ini terjadi dengan menyerang  sendi-sendi dan juga melibatkan beberapa organ-organ lain. Pada usia 30 sehingga 50 tahun, seseorang itu akan lebih berisiko untuk mendapat penyakit ni, Wanita yang belum mengalami putus haid pula adalah lebih berisiko untuk mendapat penyakit Arthritis ini berbanding kaum lelaki.

#Bagaimana ianya terjadi???..

* Sakit sendi berlaku apabila terdapat lebihan asid urik dalam darah apabila metabolisme badan seseorang tidak seimbang, samada pengeluaran yang berlebihan atau kegagalan fungsi buah pinggang untuk menyingkirkan asid urik. 


Ianya mungkin berpunca dari faktor keturunan, kandungan purin yang tinggi dalam makanan, obesiti, pengambilan alkohol yang berlebihan, kegagalan fungsi buah pinggang dan penggunaan ubat-ubatan seperti ubat diuretik dan aspirin.

#Apakah yang berlaku jika ianya dibiar berlanjutan???..

* Sudah tentunya anda yang baru atau sedang menghadapi penyakit ini akan merasa kesakitan yang teramat sangat. Rasa sangat berbisa di seluruh sendi apabila penyakit ini mula menyerang dan apabila ianya berlanjutan tanpa dicegah dengan segera akan mengakibatkan bengkak-bengkak di seluruh sendi.

#Bilakah penyakit ini menyerang???...

  • apabila kekurangan air dalam badan
  • apabila makan makanan laut seperti udang, kerang, ketam dan lain-lain
  • minum alkohol secara berlebihan
  • kecederaan kepada sendi
  • selepas pembedahan
#Tanda-tanda dan gejala penyakit..

  • sakit sendi yang berlaku secara tiba-tiba
  • sendi menjadi bengkak
  • sendi terasa panas, merah dan sakit
  • demam
#Langkah pencegahan

* Bagi yang ingin mengambil langkah pencegahan dari awal atau ingin mengurangkan rasa sakit yang di hadapi saya mencadangkan anda menggunakan Set Sakit Sendi Shaklee yang telah terbukti dapat mengelakkan anda dari menghidapi penyakit tersebut serta mengurangkan rasa sakit yang di hadapi..

#Set Sakit Sendi#

*Cegah Sebelum Parah*Anda sayangkan diri sendiri dan orang di sekeliling anda yang lebih memerlukan...
* Pm saya di Niniqaisara's Shop atau FB Niniqaisara
* atau whatsapp saya di talian 013 4352985

#untuk dapatkan harga yang terbaik dari saya hanya untuk anda :-)#

Tiada ulasan:

Catat Ulasan